25 adviezen

1.
Neem de tijd om jezelf te leren kennen. “Ken uzelf” zei Aristoteles. Als je weet wie je bent, kun je verstandig zijn over je doelen, je dromen, je normen, je overtuigingen. Weten wie je bent, stelt je in staat je leven met doel en betekenis te leven.

2.
Een smalle focus levert grote resultaten op. De belangrijkste reden waarom mensen zo snel opgeven is, omdat ze de neiging hebben om te kijken hoe ver ze nog moeten gaan in plaats van hoe ver ze zijn gekomen. Maar het is een reeks kleine overwinningen die ons het meest statistisch verantwoorde succes kunnen geven.

3.
Laat het volledig zien. Blijf niet hangen in het verleden, en dagdroom niet over de toekomst, maar concentreer je erop dat je je volledig presenteert in het huidige moment.

4.
Maak geen aannames. Als u de situatie niet volledig kent, kunt je geen goed geïnformeerd oordeel geven.

5.
Wees geduldig en volhardend. Het leven is niet zozeer wat je bereikt als wat je overwint.

6.
Om te krijgen, moet je geven. Als u anderen steunt, begeleidt en leidt, zult je de beste beloningen oogsten als je bijdraagt aan hun leven.

7.
Geluk komt van hard werken. Geluk gebeurt wanneer hard werken en timing en talent elkaar kruisen.

8.
Wees altijd je beste. Je weet nooit wat de toekomst zal brengen, dus maak altijd zo goed mogelijk gebruik van het heden.

9.
Probeer niet iedereen te imponeren. De meest ongelukkige mensen zijn degenen die het meeste geven om wat andere mensen denken.

10.
Wees niet bang om bang te zijn. Het kan zijn dat je angst nodig hebt om te groeien of is angst zelfs het enige wat je laat groeien.

11.
Luister om te leren. Leer hoe te luisteren. Je kunt moeilijk leren als je praat.

12.
Het leven is goed, maar het is niet eerlijk. De illusie dat het leven eerlijk zou moeten zijn, is de bron van veel ongeluk.

13.
Geen taak is onder jou. Plaats jezelf niet boven iemand of iets; werk hard in stilte en laat succes het geluid maken.

14.
Je kunt niet altijd krijgen wat je wilt. Maar, zoals het liedje zegt, als je het probeert, heb je grote kans dat je krijgt wat je nodig hebt.

15.
Neem geen beslissingen wanneer je boos of extatisch bent. De beste beslissingen worden genomen met een bewuste geest, niet in de greep van een emotie — positief of negatief.

16.
Maak je geen zorgen over wat andere mensen denken. De persoonlijkheid begint waar de vergelijking stopt. Wees uniek, gedenkwaardig heb vertrouwen en wees trots.

17.
Gebruik tegenspoed als een kans. Elk verlies leidt tot een kans en elke tegenslag leidt tot nieuwe mogelijkheden.

18.
Doe wat juist is, niet wat gemakkelijk is. Kracht van karakter zorgt ervoor dat we het juiste doen, zelfs als er gemakkelijkere opties zijn.

19.
Dromen blijven dromen totdat je actie onderneemt. Zonder actie is een idee alleen, maar een droom.

20.
Behandel anderen op de manier waarop u behandeld wilt worden. Doe goed, doe je best. Behandel anderen zoals je zou willen dat ze je behandelen.

21.
Als je stopt, faal je. De zekerste manier om te verliezen bij een poging is om te stoppen. Maar vermoeidheid, ongemak en ontmoediging zijn alleen maar symptomen van inspanning.

22.
Vertrouw op je instincten. Wat heb je aan intuïtie als je twijfels laat overstemmen? De ergste vijand van succes is twijfel aan zichzelf.

23.
Leer elke dag iets nieuws. Heb de mindset van een student. Denk nooit dat je te oud bent om vragen te stellen of weet te veel om iets nieuws te leren.

24.
Maak wat belangrijk is belangrijk. In plaats van na te denken over wat winstgevend is, denk na over wat waardevol is. Investeer in anderen en je zult je portfolio laten groeien.

25.
Geloof in jezelf. De manier waarop je jezelf ziet, is de manier waarop je jezelf zult behandelen, en de manier waarop je jezelf behandelt, is wat je wordt.

Soms krijgen we uitstekend advies, maar we vergeten het in ons op te nemen.

Neem het in en geef het door.