Blijf positief

Als de waarheid relatief is aan wat je gelooft, dan is geluk direct gecorreleerd aan wat je nastreeft Iedereen is op zoek naar een gelukkig leven -, terwijl in werkelijkheid de zoektocht met jou begint.
Geluk vind je niet. Het wordt bereikt.

Doe waar je van houdt — niet waar je van moet houden.

Het heeft veel tijd en werk nodig (vooral een aanzienlijke hoeveelheid tijd), om te doen waar je het meest van houdt. Het is hard werken. En de waarheid is dat de meeste mensen het te snel opgeven. Ze nemen een baan om de rekeningen te betalen en het streven naar waar ze van houden wordt aan de kant gezet. Uiteindelijk verliezen ze de motivatie, vallen ze in de comfortabele routine en geven ze op wat ze eens het meest waardeerden. En al jaren kijken ze spijtig terug, bijna koesterend in de verklaring: “Ik wilde dat ik dat had gedaan …”.

Het kan een tijdje duren voordat je dat beseft, maar op een gegeven moment zul je er daar wel bewust van worden. Je zult een gevoel van verlies voelen, omdat je niet hebt vastgehouden aan het ding dat je ware vreugde bracht. Laat dat jou niet gebeuren en ga voor wat je leuk vindt en waar je van houdt in plaats van het doen wat je denkt te moeten doen, omdat anderen dat vinden. Zelfs als je nooit carrière maakt zijn er verschillende wegen om te behalen waar je het meest van houdt. Zelfs als je het alleen voor jezelf doet, doe het dan!

Creëer de omgeving die bij u past.

Als je een extraverte persoon bent, sta jezelf dan niet toe om een baan te hebben die dat deel van jou onderdrukt. Als je een introvert persoon bent, probeer dan niet jezelf te verwonden met een extraverte bedrijfscultuur. Je eigen geluk is een weerspiegeling van hoe je je dagelijkse routine doet en kan doen, omdat je dat wilt!

Creëer je eigen omgeving. Zet jezelf op een plek die je helpt groeien, niet die je groei onderdrukt. Omring jezelf met mensen die jou daarin steunen en begrijpen, of tenminste moeite doen om je te begrijpen. Er zijn altijd opties. Neem geen genoegen met iets wat je kern niet voedt, kies de bedrijfscultuur die bij jou past!

Ontwikkel positieve gewoonten.

Wij als mensen geloven graag dat “geluk” de bestemming is waarin er geen uitdaging meer zit. Alles is gemakkelijk. In feite is het precies het tegenovergestelde. We houden van uitdagingen, we gedijen goed met uitdagingen, we groeien door uitdagingen! We ontdekken onszelf door uitgedaagd te worden. Het is de uitdaging zelf niet, maar je emotionele staat die bepaalt of dat proces van groeien en uitgedaagd zijn leuk is. Zoals een workout leuk, afmattend en uitdagend voor jou kan zijn zo kan voor een ander dezelfde workout slopend en pijnlijk aanvoelen, niemand is hetzelfde! De simpele daad van het ontwikkelen van positieve gewoonten brengt een diep gevoel van geluk en zaligheid met zich mee. We zijn blij, omdat we onszelf hebben overwonnen.


Zorg voor zekerheid en laat ruimte voor onzekerheid.

Als alles in je leven is gepland, dan is het saai. Als er niets in je leven is gepland, dan is het riskant en ongemakkelijk. Geluk is ergens in het midden te vinden. Je wilt net voldoende zekerheid in je leven om te voelen alsof je de grond hebt om op te staan, je bent niet helemaal in gevaar, maar je hebt het venster opengelaten voor spontaniteit om zo nu en dan een sprong te maken in het avontuur.


Het zijn de spontane avonturen die buitengewone momenten van vreugde brengen, maar ze kunnen het best worden genoten als je weet dat je ook iets veilig hebt om op te landen.

Blijf in jezelf geloven!